divendres, 28 de novembre del 2014

"'En tierra hostil' és periodisme pur però té un component necessari d'entreteniment"

Alejandra Andrade i Jalis de la Serna condueixen 10 reportatges periodístics que s'emetran en els propers mesos per ATRESMEDIA (encara no saben si per La Sexta o per Antena 3). Després de "Callejeros viajeros" i "Encarceldos", el nou format presenta un canvi radical en la manera d'explicar la situació social d'un país. "És un tipus de reportatge que t'ha d'agradar produir-lo, sinó, no el faràs", ha afrirmat Jalis de la Serna. La seva companya de programa i amiga personal, Alejandra Andrade, explica que "amb aquest nou format hem entrat a les deu zones més conflictives del món".

Ucraïna, Corea del Nord, Colòmbia o Brasil són alguns dels indrets protagonistes del conjunt de deu reportatges que De la Serna i Andrade han preparat per ATRESMEDIA.

Tal i com han explicat a l'Aula Magna de la Facultat de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, la diferència entre els altres programes i "En tierra hostil" rau en la manera d'explicar les històries. Tot i això, tenen un punt comú: "el fil conductor dels reportatges són un total de 30 espanyols amb qui anem mantenint contacte al llarg dels programes; serveixen de punt de referència pròxima de l'audiència i s'han arriscat molt per explicar-nos realitats molt dures".

Jalis de la Serna ha explicat que el repartiment de les destinacions va ser "tenint en compte les realitats vitals i personals; jo no tinc fills, i per tant, no tinc aquesta responsabilitat extra per assumir les zones en guerra". Andrade també ha volgut remarcar que, en cap cas, ha patit cap discriminació per qüestió de gènere per aconseguir la informació que cercava, "ben al contrari, les dificultats no provenien del sexe".

En la ronda de preguntes, els han preguntat sobre quina opinió tenien respecte la legalització de les drogues i les conseqüències positives que aquesta mesura podria aportar a les regions que han visitat. Els dos presentadors d'"En tierra hostil" s'han posicionat clarament favorables a la regulació d'aquest marcat, assenyalant que "en el nostre anterior programa, 'Encarcelados', trobàvem molts casos de presos amb pocs recursos econòmics que servien als narcotraficants com a mules".

Per mostrar més gràficament els deu punts on "En tierra hostil" ha investigat, presentem aquest mapa que aporta més informació sobre els llocs i els reportatges que s'emetran.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada